Βασικές έννοιες SEO Marketing

Το SEO Marketing είναι ο τρόπος (ένα σύνολο από ενέργειες) για να πετύχεις υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις – κλειδιά που έχεις επιχειρηματικό όφελος. Το ακρωνύμιο SEO προκύπτει από τις λέξεις Search Engine Optimization, στα ελληνικά μεταφράζεται ως Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης.

Με πιο απλά λόγια τo SEO είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου. Δηλαδή οι χρήστες αναζητούν στην Google την  λέξη-κλειδί που ενδιαφέρεσαι και η ουσία είναι να βρεθείς στα αποτελέσματα για την συγκεκριμένη λέξη. Το ιδανικό είναι να βρεθείς στα 10 πρώτα αποτελέσματα.  

 

Πόσα είδη οργανικών αποτελεσμάτων υπάρχουν;

Υπάρχουν τέσσερις πολύ βασικές κατηγορίες οργανικών αποτελεσμάτων:

 • Κείμενο (τα κλασικά αποτελέσματα)
 • Local
 • Video
 • Φωτογραφίες

Τα αποτελέσματα που είναι πάντα ορατά για οποιαδήποτε λέξη-κλειδί είναι τα απλά, τύπου κειμένου. Τα local, τα video και οι φωτογραφίες είναι ορατά ανάλογα της λέξης-κλειδί που αναζητήθηκε. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι πάντα διαθέσιμο ή συνδεδεμένο ένα video ή μια φωτογραφία με μια λέξη-κλειδί. Αντίστοιχα αν κάποιος αναζητήσει ένα συγκεκριμένο κατάστημα τότε κατά πάσα πιθανότητα θα δει local αποτελέσματα, δηλαδή αυτά που εμφανίζονται  στο Google Map, φυσικά αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Για να εμφανιστεί μια επιχείρηση ή ένα κατάστημα στο Google Map θα πρέπει πρώτα να έχει καταχωρηθεί στο Google My Business.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα:

Αποτελέσματα με απλό κείμενο
Video αποτελέσματα
Αποτελέσματα με φωτογραφίες
Local αποτελέσματα

Τεχνικές SEO για υψηλές κατατάξεις στην Google

Το βασικότερο ερώτημα που απασχολεί κάθε επιχειρηματία είναι το πως θα βρεθεί στα 10 πρώτα πολυπόθητα αποτελέσματα της Google, ειδικά όταν για μια λέξη-κλειδί υπάρχουν εκατομμύρια αποτελέσματα. Τεχνικά μιλώντας οι βασικότερες μεθοδολογίες είναι οι εξής:

 • Technical SEO
 • On Page SEO
 • Content SEO
 • Social SEO
 • VIdeo SEO
 • Local SEO
 • Off Page SEO

Η επιτυχία, έρχεται από έναν συνδυασμό και προπάντων εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα λέγαμε ότι στην ουσία είναι μία ολιστική προσέγγιση, όπου δύσκολα ξεχωρίζει που σταματάει η συμβολή της μίας τεχνικής  και που αρχίζει της άλλης. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι ο τρόπος που λειτουργούν πλέον τα πράγματα βασίζεται περισσότερο σε μαθηματικούς τύπους, παρά στην ανθρώπινη λογική κι αυτό ισχύει τόσο για τον τρόπο που η Google αποφασίζει ποια ιστοσελίδα θα βρεθεί στα πρώτα αποτελέσματα, όσο και για τον τρόπο που πραγματοποιείται το σύγχρονο SEO.

Χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες;

Πατήστε το κουμπί “Φόρμα Συνάντησης” και ακολουθείστε τα βήματα, διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Mε αυτόν τον τρόπο μας βοηθάτε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα και γρηγορότερα.

Share this:
Αλεξάνδρα Μαξούρα

CRO & Marketing Analyst at Rain Thread 👽Computer Science 🌟Astrophile ♾ Mathematics Lover 😈 Blogger 🎾 Tennis player 📷 Amateur photographer

Top